Sponzori nagrada

 

 

 

 

Donatori

 

 

 

 

Organizator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naslovna

Planom do forme II

Planom do forme III

Planom do forme IV

 

SEMINARI

 

Izvestaj

Najava/Program

Fotografije

 

IZVESTAJ

 

U Novom Sadu, uspešno je završen seminar „PLANOM DO FORME – III. Organizator je bio Biciklistički klub Elite, a značajnu pomoć u organizaciji pružili su Biciklistički savez Vojvodine, obezbedivši izuzetne uslove u Sali za predavanja u zgradi novog Sportskog centra „Slana bara“ kao i prateću tehniku, i firma za distribuciju suplemenata „Pansport“.

 

Učešće je uzelo preko 30 trenera (ne samo iz biciklističkog sporta već i po jedan atletski i triatlon stručnjak) iz Tuzle, Doboja, Banjaluke (BiH), Bijelog Polja (Crna Gora), Osijeka (Hrvatska) i Jagodine, Zrenjanina, Subotice, Sombora, Beograda i Novog Sada.

 

Seminar je otvorila najbolja biciklistkinja Srbije svih vremena, predsednica „Elita“, prof.Eva Hatala i pre svih, pozdravila eminentne predavače, prof.dr.Milana Baćanovića, prof.dr.Franju Fratrića, prof.Miloša Konakova, prof.Terezu Perišić-Gašpar, biciklističkog trenera Nebojšu Subića i trenera za biciklizam Tibora Tarjana.

 

Prvog dana seminara prof.Miloš Konakov (kineziterapeut), član stručnog tima Pansporta svoje predavanje započeo je uopšteno o suplementaciji. Govorio je o suplementaciji tokom treninga, izotoničnim napicima, naglašavajući potrebu suplementacije nakon aktivnosti. Poseban naglasak stavljen je na suplementaciju za oporavak na velikim etapnim biciklističkim trkama sa konkretnim predlozima.

 

Prof.dr Milan Baćanović, bivši veslač, nakon završetka sportske karijere, svoj rad usredsredio je na konstruisanje praktičnih i visokokvalitetnih „pametnih“ sprava za treninge ne samo za veslače već i za atletičare, bicikliste itd. Trenutno je kao izuzetan stručnjak angažovan u Londonu i Beču.    

 

Na početku svog predavanja predstavio je velike mogućnosti WATTBIKE bicikl ergometra na kojem trenira kompletna pistaška reprezentacija Velike Britanije.

 

prof.dr.Milan Baćanović

 

U drugom delu usledila je konekcija preko interneta u Program WATTBIKE-a, i profesor je seo na svoj bicikl-ergometar i demonstrirao sve najvažnije mogućnosti „čuda od mašine“. Na kraju predstavio je načine individualizacije treninga na WATTBIKE bicikl ergometru.

 

1  2  3  4

 

  Prijatelji trke: